Tips för dig som själv vill göra din motorservice, byta impeller eller kanske vinterkonservera utombordaren!

Båtmotorservice!

  MOTORSERVICE

Service och underhåll av din båtmotor är mycket viktigt. Här samlar vi guider och konkreta steg för steg beskrivning om hur man hanterar tex service av utombordare, impellerbyte, inombordare, motorservice, drev mm.

Inför våren är det bra att se över hur din impeller mår. Här hittar du en bra guide skapad av Rickards Garage som visar hur du byter impeller på en Honda BF30 samt byter Växellådsolja. För att hitta delarna du behöver på ett enkelt sätt kan du välja din båtmotor modell på skruvat.se och få fram exakt de du behöver för just din motor. Lycka till!

Att serva och underhålla sin utombordare är ett måste för att den ska hålla länge, men det är kanske inte så lätt att veta vad man ska göra.

Att serva och underhålla sin utombordare är ett måste för att den ska hålla länge, men det är kanske inte så lätt att veta vad man ska göra.

Här visar vi hur det går till att byta impeller på ett Alpha One gen II drev. (Det är väldigt lika att göra jobbet på gen I.)

Här får du tips och råd när du ska utföra konservering av din dieselmotor, skrivet och illustrerat av AB Drevia.

Nedan följer en detaljrik beskrivning på ett impellerbyte. Artikeln är skriven av David Ahlm, stort tack till dig för ditt gedigna arbete!

Båtservice

CHECKLISTA INFÖR SJÖSÄTTNING

Här hittar ni en checklista inför sjösättning, observera att alla punkter inte passar till alla båter. Lägg till och dra ifrån punkter så att den passar din båt. Checklistan skall läsas och användas ihop med båtens övriga instruktionsböcker som beskriver vad som gäller för just din båt.